Tak jsem včera vařila rajskou omáčku...:o) Dotáhla jsem si s sebou z Česka dva knedlíky, abych mohla i své kolegy ze zbytku Evropy poučit, co ještě se dá jíst jako příloha mimo brambor, rýže a těstovin a že to není chleba...:o) Neustále se mi tu snaží vnutit, že jim nabízím bílý chléb, tak jim neustále vysvětluji, že zatímco chleba se peče a podává většinou vychladlý, tak knedlík se vaří ve vroucí vodě (to jsem si samozřejmě nastudovala z knich, knedlíky se přeci kupují v obchodě a koho by zajímalo jak vznikají...:o)) a podává se teplý nejlépe napařený...
Rajská se mi docela povedla, tedy mně chutnala a Katrien s Artou, které jsem pozvala na večeři taky...:o) Tady je vaření fakticky skoro za trest a neb děsný adrenalin... Měla jsem jen malý kastrolek do kterého se ty tři porce rajské tak tak vešly, zato jediná funkční plotýnka na sporáku byla ta největší, tak si dovedete představit, jaký to byl boj a fofr, všechno to tam ve správném poměru a správně nasypat a nalít, tak aby byl výsledek poživatelný a ne připečený... Notabene, když se v té rychlosti rozhodnete zahušťovat příliš řídkou omáčku moukou, kterou se snažíte rozmíchat v horké vodě...To fakt nejde:o)
Ale holkám chutnalo, zapily jsme to naším vínem a spokojenost byla naprostá...:o)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat